gyuto hybride
Beschrijving
Japanse stijl chefmes met hoog blad .Dit mes maakt het snijden van groenten en andere etenswaren tot een feest. Het hoge blad maakt het snijden en opscheppen een plezier. De iets afgeschuinde rechte bovenzijde maakt het samenvoegen of afschuiven van de gesneden producten in een kookpot makkelijk, zonder de snede te belasten. De hoogte maakt ook het opscheppen vanop de snijplank makkelijker.
Het hoge blad met schuine punt maakt het snijden van grotere etenswaren zoals ananas, kool en zoete aardappel minder inspannend. Het leent zich uitstekend voor het snijden van pizza en het opscheppen van de stukken op een bord.
Het lemmet werd fijn uitgeslepen en met de hand op Japanse waterstenen scherp gezet. Het lemmet is 200mm lang x 60mm hoog x 2mm dik , uit roestvrij messenstaal X70CrMo15 met een hardheid van 58HRC. Het staal werd in een electronisch gestuurde oven verhit, afgeschrikt , op -78° diepgekoeld en dubbel getemperd.
Het handvat bestaat uit zwart Webbwood, een speciaal multiplex van gekleurd en met phenolharsen geïmpregneerd fineer, dat heel hygïenisch en watervast is.
Het mes is niet vaatwasser bestendig, maar met een beetje aandacht en zorg kan het generaties lang mee.
Wens je meer informatie?
De ondernemer
Categorieën
Heb je deze al gezien?








