Honesuki, charcoal webbwood handvat
Beschrijving
Honesuki, uitbeenmes voor gevogelte
De honesuki is een Japans mes dat uitblinkt bij het versnijden en uitbenen van gevogelte ( kip en zo), maar ook als groentenmes in de keuken. Het heeft een kling van ongeveer 15 cm met een bijna rechte snede en een fijne typische K-punt. Het handvat van dit mes is gebaseerd op het rechte wah-type van klassieke Japanse messen. Het staal bij dit soort messen is wat dikker : om voldoende stijf te zijn voor het uitbeenwerk. De rug van het lemmet is net voor het handvat afgerond waar het vastgenomen wordt in een pinch-grip en heeft rechte kanten naar de punt toe om beenderen te kunnen afschrapen, zonder de snede zelf te zwaar te moeten belasten. Zo blijft de snede zelf langer scherp
Afmetingen: lemmet 150 x 42 x 3.5mm, handvat 123mm totale lengte 29 cm
Materialen; het lemmet is gemaakt van roestvrij staal: X63Cr13 zeer gekend in de scheermessenindustrie, vergelijkbaar met AEB-L. Gehard in folie, diepgekoeld en 2 x getemperd tot een hardheid van +-60HRC. Heft in charcoal ( donkergrijs) Webbwood, een variante op Pakkawood, een modern handvatmateriaal op basis van fineer en kunstharsen: een hygiënisch en waterbestendig materiaal. De greepschalen zijn met roestvrijstalen bouten bevestigd en verlijmd met epoxy.
Het mes is niet vaatwasmachinebestendig. Met een beetje zorg, gaat dit mes generaties lang mee.
Wens je meer informatie?
De ondernemer
Categorieën
Heb je deze al gezien?






