Workshop: onderhoud en slijpen van keukenmessen 18/10
Een scherp mes in goede staat kan ons in de keuken helpen en koken nog prettiger maken. Op een vlotte manier je eten kunnen snijden is gewoon leuk. Je kan veel geld besparen door je groenten zelf te snijden in plaats van duurdere voorgesneden en verpakte groenten te kopen in de supermarkt. Het is zelfs goed voor het milieu. Ergernis en gevaarlijke toestanden omdat de messen bot zijn, kunnen we redelijk gemakkelijk vermijden.
Deze workshop wordt gegeven door Jan Dox. In de workshop zien we eerst een stuk(je) basiskennis over keukenmessen. Materialen, vorm van het lemmet, onderhoud, bewaring, welke snijplanken kiezen…
Daarna gaan we in op het eigenlijke onderhoud van de snede en welke gereedschappen we daarvoor gebruiken: wetstaaf, slijpstenen en strop. We leren de technieken om efficiënt een goede snede te behouden of bereiken. Iedereen zal kunnen oefenen op de aanwezige slijpstenen.
Wanneer: 18/10 van 14u00 tot 17u00
Waar: Combidee Brasschaat
Prijs: 45€
Duur: 3u
Deelnemers brengen minstens 2 messen mee die een slijpbeurt nodig hebben, bij voorkeur een (demi-) chef en een office mesje. Andere types messen kunnen nadien ook aan bod komen. Eventueel hun eigen wetstaaf en/of slijpsteen. Rol ze in een (oude) hand- of vaatdoek a.u.b.